Chocolaterie

Noir et Blanc assorti
Poutre Marbrée
Coeur Sanglant
Coeur Sanglant
Château cailloux
Cadeaux mixé chocolats

Confiserie

Inmaak groenten
Jams en chutneys

Charcuterie

Charcuterie

Paté aux noix et fleurettes; Kipfilet, Runderlever, Varkenshaas, Runderrib, Varkensspek, Walnoten, Oesterzwammen, gesnipperde ui, gehakte knoflook,
Quatre épices, Zout, Amaretto, Room en Broodkruim.
Gegrild Zeeuws spek; een mooi stukje spek met zwoerd van ca. 300 gram. In een platte ovenschaal in een voorverwarmde oven op 125 graden langzaam garen. 
Begin met het zwoerd naar boven. Als het spek gaar is na ca. 2 maal 20 minuten despek met het zwoerd naar boven ca. 5-10 minuten grillen op de hoogste stand. Als de spek een knapperig korstje heeft dan kan het uit de oven.
In de ovenschaal rijkelijk besprenkelen met zoete ketjapsaus. Je kunt de spek ook 12 uur van te voren marineren, maar zorg ervoor dat het goed droog de oven in gaat.

Légumerie (BioVega)

Groenten Paté; 3 verse rode bieten, 2 stevige winterwortels, 1 middelgrote courgette, 1 puntpaprika, 2 uien, een schaaltje walnoten, 2 teentjes knoflook, 2 a 3 plakjes gember, citroen plakjes, gemalen kruidnagel, kurkuma poeder, dragon snippers,  agave syroop, groenten of paddenstoelen bouillon-blokje, 6 zakjes Agar Agar.
 
Kook de rode bieten in ca. 1 uur goed gaar, laat ze afkoelen. Zet de bouillon op laag vuur en voeg de schone wortels, courgettes en gesneden ui en paprika toe. De groenten moeten meer dan "beetgaar" zijn. Voeg de knoflook en de gember toe en laat nog even doorkoken. Zet het vuur uit en laat het geheel afkoelen.  Schil de afgekoelde bieten en rasp ze in een schaal. Voeg een deel van de uien toe, alle walnoten, een eetlepel agave syroop en een halve theelepel kruidnagelpoeder. Meng het geheel goed door elkaar. Haal met een spaan de groenten uit de bouillon. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Rasp de wortel in een schaal, voeg de overige groenten en kruiden toe, met uitzondering van de courgette. Meng het geheel goed door elkaar.
Snijdt de courgette door de midden. Maak van de ene helft plakjes en van de andere helft 4 langwerpige stukken.  Los de Agar Agar op in de aangegeven hoeveelheid; let op dit is "koude bereiding"' ; maak twee pannen of schalen met de Agar Agar oplossing. Roer met kleine hoeveelheden in de ene pan de bietenmix en in de andere de wortelmix.  Vul één of meer paté schalen met een bodem van de bietenmix, Druk hierin één of twee stukken van de courgette. Strooi hierover wat kurkuma en dragon blaadjes. Vervolgens een laag wortelmix. Vlak de oppervlakte goed af met een pollepel, verdeel de courgette-schijfjes en strooi nog wat koriander blaadjes over de schotel. Afkoelen en binnen een paar dagen opmaken!
 
 

La Glace

Er zijn heel veel manieren om IJs te bereiden.  Ro Cello gaat nu niet beweren daar allemaal mee op de hoogte te zijn.  We gaan voor een eenvoudige, maar succesvolle manier. Wij gebruiken een eenvoudige IJsmixer van een welbekend merk. 
Als je hiermee IJs wilt maken, moet je de voorbereidingen 12 tot 24 uur van te voren starten.  Als eerste moet de IJsemmer schoon en leeg minimaal 12 uur in de vriezer.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Daarna moet je helder hebben wat voor IJs je wilt maken.  Het eenvoudigste is een Roomijs met een zelf gemaakte "vulling". Dat kan vrijwel van alles zijn, maar begin eenvoudig met maximaal 2 á 3 ingrediënten.  Bijvoorbeeld fijn gehakte stukjes geconfyt fruit, een scheut Amaretto siroop en wat vlokjes kruidnagelpoeder.
Je kunt ook zelf gemaakte jam door het IJs roeren of gesmolten chocolade. Omdat IJs in principe niet wordt gekauwd, maar gezogen, wees dan voorzichtig met harde stukjes zoals noten.
Het is handig de "Vulling" van te voren klaar te hebben staan, omdat de IJsbereiding echt in no-time plaats vindt.
Recept Vanille Roomijs;
Benodigdheden;
100ml gekoelde volle melk
50ml Suiker / Agave honing naar keuze
150ml gekoelde slagroom
1 á 2 theelepels siroop 
Meng de melk en de suiker totdat de suiker is opgelost.
Voeg de slagroom en de siroop toe.
Roer het mengsel nog even goed door.
Schenk het mengsel in de IJs-emmer.
Plaats de IJsemmer in de IJsMachine.
Schakel het apparaat in en laat het ca. 15 minuten mengen.
Stop het apparaat en schenk de Vulling in de Vulopening.
Laat het apparaat nog 5 minuten draaien en spatel dan het IJs in een plastic bak die je in de vriezer kunt zetten. Na 5 á 6 uur is het IJs gereed voor consumptie.