Henry Purcell - Sonata in G Minor
Violin & Viola - Ro Cello 2018
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00

Sonata in G Minor

Het Adagio en Allegro moderato van deze Sonata in een bewerking voor Viool en Altviool.  De vioolpartij is volledig overgenomen van Hinrichsen No. 574a. De Altviool volgt in eerste instantie de B.C. maar ontwikkeld zich gaandeweg en zeker in het Allegro moderato tot een zelfstandige en volwaardige tegenpartij. In dit deel is gekozen voor een langzamer tempo dan aangegeven. Dit om de schoonheid van de muziek volledig tot zijn recht te laten komen.

Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Sonatine L. von Beethoven  - Viool en Cello - Bewerking Rocello
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Star was lost and found - Wohlfart Op. 45 nr. 19 - Bewerking RoCello -
Viool Altviool
Een Sonatine van L. von Beethoven.
Geschreven voor Cello in Es Majeur.  Het eenzame gezang van de Cello wordt gekaderd door de uitdagende lijnen van de Viool.
Een eenvoudige maar mooie 
etude met een afwisseling tussen majeur en mineur. De viool en altviool worden uit elkaar getrokken en komen weer samen in de "star". 
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Lune Voilée -  RoCello - Viool Altviool
Partita II J.S. Bach BWV 1004 Allemanda Viool en Altviool Bewerking Ro Cello
De omfloerste maan.
Een nocturne in de stijl van Satie. Oorspronkelijk geschreven voor piano. Wolkenslierten trekken in een moordend traag tempo langs de dampkring en geven daardoor subtiele kleurnuanceringen 
aan het licht van de maan.
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
Minimal Strings part One -  RoCello - Viool Altviool Cello
Het eerste deel, de Allemanda van de  Partita II van J.S. Bach in een bewerking voor Viool en Altviool door Ro Cello.  Het eerste thema wordt prominent neergezet en herhaald door de Atlviool en komt aan het eind van het stuk op dezelfde wijze terug. Aan het eind van het middendeel vinden de strijkinstrumenten elkaar in een juichende climax. Het tweede thema krijgt een dergelijke behandeling en eindigt ook 
in uitbundigheid.
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00
De eerste van 4 korte composities, oorspronkelijk in 1984 geschreven voor Gitaar. Door de vele lijnen en gecompliceerde ritmes bleken deze stukken moeilijk speelbaar. In 2017 is het idee ontstaan deze te bewerken voor strijktrio; Viool, Altviool en Cello.  De composities maken gebruik van de eigenschappen van Minimal Music, Seriële muziek en Pop-Music, Dramatiek en Verbeelding, zonder dogmatisch te worden. De uitvoering in MuseScore geeft een indruk van hoe de muziek zou kunnen klinken. Het wachten is op een Strijk-Trio dat de uitdaging aangaat dit werkelijk te verklanken.
This Masquerade - Studio Ro Cello
Minimal Strings part Three -  RoCello - Viool Altviool Cello
Het derde deel van 4 korte composities, oorspronkelijk in 1984 geschreven voor Gitaar. Door de vele lijnen en gecompliceerde ritmes bleken deze stukken moeilijk speelbaar. In 2017 is het idee ontstaan deze te bewerken voor strijktrio; Viool, Altviool en Cello.  De composities maken gebruik van de eigenschappen van Minimal Music, Seriële muziek en Pop-Music, Dramatiek en Verbeelding, zonder dogmatisch te worden. De uitvoering in MuseScore geeft een indruk van hoe de muziek zou kunnen klinken. Het wachten is op een Strijk-Trio dat de uitdaging aangaat dit werkelijk te verklanken.

This Masquerade is een track van de CD Found van Ro Cello. De song is in 1972 geschreven door Lionel Russel, een artiest die de wereld met zoveel mooie songs heeft verrijkt. De song gaat over de strijd in een relatie tussen het samenzijn en jezelf zijn.  Verhitting of bevriezing of toch een "Masker" op.

De productie is tot stand gekomen in de studio van Ro Cello.

Alle instrumenten zijn zelf ingespeeld of geprogrammeerd, met de bedoeling een verfijnde ritmische structuur te realiseren. In de zang wordt geëxperimenteerd met "kwart-tonen", dit kan de luisteraar de ervaring "vals" geven, hetgeen wellicht niet onterecht is.

Track 6 MP3
00:00 / 04:12
Polovtsian Dance - Alexander Borodin
Cello Duet - Ro Cello
Unknown Track - Unknown Artist
00:00 / 00:00

Polovstian dance

De Polovstian dances uit Prins Igor, vormen samen een ballet van Michel Fokine. Het ballet is een bewerking van het tweede bedrijf Avond in het Polovetzer kamp uit Aleksander Borodins opera Vorst Igor uit 1890. Het balletgezelschap Ballets Russes bracht het in première op 18 mei 1909, tijdens hun openingsseizoen in het Théâtre du Châtelet te Parijs.